Proef verbetering verkeersveiligheid centrum Sassenheim

Proef verbetering verkeersveiligheid centrum Sassenheim

Proef om de verkeersveiligheid te verbeteren

Centrum van Sassenheim

Vanaf 30 mei t/m 27 juli 2023 sluit gemeente Teylingen de kruising in het centrum van Sassenheim af voor doorgaand verkeer. Dit is een van de actiepunten uit de Centrumvisie van Teylingen. Met de proef wil de Teylingse raad de kruising veiliger inrichten voor winkelend publiek en zo de verblijfskwaliteit verhogen.

Het gemotoriseerd verkeer tussen de Hortuslaan en Kerklaan wordt gestremd. Er komen palen in het wegdek tussen de Xenos en Tano. Alle woningen en winkels blijven bereikbaar. De proef biedt een mogelijkheid om te onderzoeken welk effect het terugdringen van autoverkeer heeft op de verblijfskwaliteit in het centrum.

De maatregel geldt voor een periode van twee maanden. Voorafgaand aan dit verkeersbesluit is overleg gevoerd met de ondernemers en hulpdiensten. Na afloop evaluaeert de gemeente het effect van de maatregel met ondernemers, hulpdiensten, omwonenden en ook gebruikers van het plein.

Wil je ook jouw ervaringen delen? Dat kan via kruisingHortuslaanKerklaan@teylingen.nl.

De uitkomsten van de evaluatie worden in het najaar aan de raad gepresenteerd met een voorstel voor de toekomst.

Foto: deteyding.nl

"Samen staan wij sterker in het behartigen van onze collectieve belangen en in het bevorderen van onze plaatselijke economie."