Ontmoet onze 'Sterke Schouder' Rob Batenburg van Van Velzen Accountants

Ontmoet onze 'Sterke Schouder' Rob Batenburg van Van Velzen Accountants
Onze Sterke Schouders, een groep ondernemers die BPT, en haar leden, een warm hart toedraagt en bijdraagt aan extra events die zorgen voor verbinding. Eén van die Sterke Schouders is Rob Batenburg van Van Velzen Accountants uit Warmond. Wij vroegen hem tijdens het eerste OndernemersCafé waarom zij meedoen met de Club van Sterke Schouders.
1: Wie ben je, welk bedrijf heb je? Rob Batenburg, partner bij Van Velzen accountants & adviseurs in Warmond. Wij zijn een accountantskantoor voor het MKB. Naast jaarrekeningen en fiscale aangiften adviseren wij veel op het gebied van bedrijfsstrategie en vermogensplanning.
 
2: Waarom ben je lid van BPT? Ik ben sinds ik begon met werken bij Deloitte in Sassenheim al lid van de lokale ondernemersverenigingen, allemaal voorlopers van BPT. De ervaringen van andere ondernemers inspireren mij. Hoe kijken andere branches tegen zaken aan, hoe sturen ze hun onderneming aan en welke keuzes maken ze? Tijdens bedrijfsbezoeken leer je veel, en de netwerkgelegenheden bieden acquisitiekansen. Daarnaast vind ik het belangrijk dat de stem van de ondernemers in Teylingen richting de politiek gehoord wordt. Neem nu bijvoorbeeld de huidige afsluiting van de Tolhekbrug in Warmond, dat levert veel omzetverlies op bij ondernemers in Warmond want de klanten uit Oegstgeest gaan niet omrijden. Als zelfstandig bedrijf krijgt je klacht bij de gemeente niet zoveel gehoor, daar kan BPT een veel grotere vuist maken.
 
3: Wat is jouw motivatie om als 'Sterke Schouder’ naar voren te stappen? Ik heb als voorzitter van de TOV-fusiecommissie begin jaren 2000 en later als voorzitter van de TOV veel meegemaakt. Ik heb geholpen de vereniging te vormen en vind het dan ook erg jammer dat de vereniging de laatste jaren uit elkaar is gevallen. We hebben nu weer een heel enthousiast bestuur die hun schouders er onder zet om weer een bruisende ondernemersvereniging te worden. Daarvoor zijn extra activiteiten nodig en als Van Velzen accountants & adviseurs willen wij daar graag een steentje aan bij dragen!
 
4: Wat hoop je dat dit OndernemersCafe ondernemend Teylingen gaat brengen? Het OndernemersCafé biedt een mooi platform om elkaar regelmatig ongedwongen te treffen. Dat gaat tot verbinding leiden waardoor we met ondernemend Teylingen weer mooie dingen kunnen bereiken. Het gaat niet alleen om die mooie feesten, sloepentochten en haringparties, nee met elkaar zorgen wij voor een goed ondernemersklimaat in de gemeente Teylingen. Daar waar de winkelstraten uitnodigen om te shoppen, waar horecagelegenheden de consumenten vermaken, waar bedrijventerreinen veilig zijn en waar we met elkaar trots op zijn!
 
5: Wat wil je verder nog kwijt aan de leden van BPT en heb je nog tips voor BPT? Het bestuur van BPT is ambitieus en ik hoop dat veel ondernemers (weer) lid worden. Ik zou het bestuur mee willen geven dat de gemeente Teylingen ijzersterk is in het schrijven van plannen, dat dat vaak erg versnippert gebeurt en in mijn ogen een totaalvisie ontbreekt. Spreek een ambitie voor ondernemend Teylingen uit en ga er dan ook voor! 
"Samen staan wij sterker in het behartigen van onze collectieve belangen en in het bevorderen van onze plaatselijke economie."