Ondernemers steunen elkaar: Essentiële en ‘niet-essentiële’ winkels slaan handen ineen

Ondernemers steunen elkaar: Essentiële en ‘niet-essentiële’ winkels slaan handen ineen

Essentiële winkels in het winkelcentrum van Sassenheim delen de aankomende tijd flyers uit bij de kassa zodat de consument weet hoe hij bij ‘niet-essentiële’ winkels en horeca aan producten en maaltijden kan komen. Het initiatief van Business Platform Teylingen (BPT) werd breed omarmd door haar leden en niet-leden.

De lockdown is een feit, wat betekent dat winkels die gelabeld zijn als ‘niet-essentieel’ en horeca hun deuren moeten sluiten, tot zeker 14 januari 2022. Een zoveelste klap in het gezicht van deze ondernemers, zeker met de kerstdagen waarin een groot deel van de omzet gegenereerd wordt. Tijd voor actie vonden de leden van BPT in de kern Sassenheim.

Handen ineen
Peter Melman (Melman herenmode) en Rene Luxen (Hema) kwamen met het idee om de essentiële winkels te vragen of zij aan de kassa actief wilden flyeren. Jordi Moonen, contactfunctionaris gemeente Teylingen, ondersteunt dit initiatief. Flyers met daarop informatie voor het winkelend publiek waarop staat hoe zij hun producten kunnen bestellen bij de Sassenheimse ondernemers. Via e-mail, de website, WhatsApp of telefonisch. Welke optie de winkels ook bieden, de ondernemers doen er alles aan om hun klanten het zo gemakkelijk mogelijk te maken en van dienst te kunnen zijn. Voordeel is dat de consument al binnen een paar uur de goederen lokaal kan ophalen.

Koop lokaal
De flyers zijn te vinden bij diverse essentiële winkels. Ook is de flyer te vinden op de websites van Business Platform Teylingen, www.businessplatformteylingen.nl en www.winkelcentrumsassenheim.nl, en op Facebookpagina van Winkelcentrum Sassenheim. Tevens hangen er in het centrum 60 raamposters met de informatie hoe de consument kan bestellen bij de niet-essentiële winkels en horeca.

De ondernemersvereniging roept, samen met de gemeente, ook nu weer op: Koop lokaal!

"Samen staan wij sterker in het behartigen van onze collectieve belangen en in het bevorderen van onze plaatselijke economie."