Kansen

Kansen
Naast de uitdagingen in de coronacrisis zijn er ook kansen. Zo geeft de provincie Zuid-Holland subsidie voor het plaatsen van zonnepanelen en is er een voucheractie voor energiebesparende maategelen.

Zonnig Zuid-Holland

Onder de titel ‘Zonnig Zuid-Holland’ gaat de provincie Zuid-Holland tot en met 2023 subsidie beschikbaar stellen voor plaatsing van zonnepanelen in grote hoeveelheden op grote daken met een onrendabel kostenplaatje. De regeling draagt bij aan de kosten die nodig zijn om zonnepanelen op moeilijkere (maar wel geschikte) plaatsen te installeren.

Voucheractie energiebesparende maatregelen

Eind deze maand (juni) gaat de gemeenten Hillegom, Lisse, Teylingen, Katwijk en Noordwijk van start met een voucheractie waarmee inwoners met een koopwoning energiebesparende middelen kunnen kopen. De gemeente nodigt elke ondernemer die een of meerdere van de betreffende maatregelen verkoopt uit om mee te doen:
  • De maatregelenlijst is bijgevoegd
  • Men heeft vrije keuze waar de maatregelen aangeschaft kunnen worden
  • Om de voucher achteraf te innen is de aankoop bon of factuur noodzakelijk (1 bon per voucher)
  • Er wordt tot max 70 euro per voucher/koopwoning vergoed
  • De actie loopt tot het subsidiebudget op is of uiterlijk 31 maart 2021
  • Winst uit je woning maakt een kaart op hun website waarop te zien is bij welke lokale winkels de maatregelen aangeschaft kunnen worden.
Voor meer informatie: https://winstuitjewoning.nl/vouchers en https://winstuitjewoning.nl/voorwaarden. Geïnteresseerde ondernemers kunnen zich aanmelden bij de intermediair Winst uit je woning: info@winstuitjewoning.nl.
"Samen staan wij sterker in het behartigen van onze collectieve belangen en in het bevorderen van onze plaatselijke economie."