Intocht Sinterklaas

Intocht Sinterklaas

Na een aantal rare jaren, kunnen we dit jaar toch weer een ouderwetse intocht van Sinterklaas organiseren in Sassenheim. En Sinterklaas heeft ons al laten weten dat hij weer heel veel zin heeft om samen met zijn roetveegpieten de kinderen van Sassenheim te verblijden met strooigoed en natuurlijk cadeautjes. De Pakjesboot zal op zaterdag 12 november om 13.30 uur aanmeren aan de Oosthaven (bij de brandweer). Als Sinterklaas en zijn pieten aan wal zijn, wordt hij welkom geheten door de burgemeester.

Hierna zal Sintereklaas zijn paard bestijgen en gaan we onder begeleiding van de jeugdband van Adest Musica door de Molenstraat richting het centrum. Ook zullen de circuspieten weer meekomen naar Sassenheim. Na de rondrit in het centrum zal hij plaats nemen op zijn stoel op de loper bij de ingang van het park. Hier kunnen de kinderen die dat willen met Sinterklaas op de foto. Natuurlijk lopen de pieten ook rond, dus grijp je kans en ga met je favoriete piet op de foto.

Glutenvrije pieten
Dit jaar heeft Sinterklaas ook weer beloofd dat er speciale glutenvrije pieten mee zullen komen naar Sassenheim. Sinterklaas vindt het belangrijk dat ook de kinderen die een glutenallergie hebben ook een leuk sinterklaasfeest kunnen vieren. Deze glutenvrije pieten zullen niet alle kindjes kunnen begroeten of een handje geven, ze zijn aan hun groene pakken en schorten te herkennen. Het helpt al als de kindjes iets op hebben dat ze een glutenallergie hebben. Op de website www.glutenvrij.nl is hier meer informatie over.

Houd ook tussen 13:15 en 16:00 uur rekening met verschillende afzettingen van het verkeer in en om het centrum van Sassenheim.

"Samen staan wij sterker in het behartigen van onze collectieve belangen en in het bevorderen van onze plaatselijke economie."