In the spotlight: Vincent Snoeker

In the spotlight: Vincent Snoeker

Wie ben je, welk bedrijf heb je?

Mijn naam is Vincent Snoeker, met mijn bedrijf Studio Gradi heb ik van mijn grote passie mijn werk kunnen maken: het bedenken en produceren van opdrachtfilms, video’s en animaties voor bedrijven.

Ik mag werken voor hele diverse, grote en kleine bedrijven, waaronder drinkwaterproductiebedrijven, logistieke dienstverleners, onderwijsinstellingen, bedrijven in de bouw en in de energie-infrastructuur. Voor welk bedrijf het ook is, ik vind het bij iedere productie belangrijk dat het past bij het DNA van de opdrachtgever en dat de video het bedrijf verder helpt. Dit begint bij een duidelijk doel en boodschap. Maar ook de manier waarop de uiteindelijke video verspreid wordt, bepaalt de contouren van het videoformat.

Wat ik zelf zo mooi vind aan een instrument als video is dat het naast informatie ook emotie kan overbrengen, zodat de boodschap beter overkomt én beter onthouden wordt. Daarvoor moet het hele plaatje kloppen, zowel de opbouw van de verhaallijn als de creatieve en technische aspecten. Denk dan bijvoorbeeld aan camerabeweging, compositie, tempo, tone-of-voice, kleur en sound design. Het is altijd een geweldig leuke uitdaging om de juiste combinatie van inhoud en esthetische elementen te vinden, zodat de video uniek wordt en de kijker raakt.

Waarom ben je lid van de BPT? Wat brengt het jou als persoon, als ondernemer en als bedrijf.

Ik woon inmiddels zo’n 7 jaar in Warmond, dus ik ben nog een relatieve ‘nieuweling’ in Teylingen. De reden om lid te worden van de BPT was voor mij vooral om leuke, ondernemende mensen in de gemeente te leren kennen. Dat is zeker gelukt. BPT is echt een gezellige club, leuke mensen om mee te lachen bij de borrel of voor een inspirerend of interessant gesprek.

Wat hoop je dat BPT dit jaar aan ondernemend Teylingen gaat brengen?

We hebben zoveel mooie bedrijven in de gemeente en daar mogen we echt trots op zijn. Ik denk dat die diversiteit van bedrijven en tegelijk de laagdrempeligheid binnen BPT mij vooral aanspreekt. Dat maakt het dat je makkelijk met mensen in contact komt die iets heel anders doen, maar ook een aanvulling kunnen zijn. In mijn geval werk ik zowel voor als met een aantal ondernemers uit de BPT. Ik hoop dat die samenwerking tussen leden verder mag groeien, dat maakt een business club waardevol voor ondernemers en uiteindelijk ook voor de hele gemeente.

Wat wil je verder nog kwijt aan de leden van BPT of heb je nog tips?

Kom naar de activiteiten, word lid (als je dat nog niet bent), ontmoet elkaar en werk samen! De haringparty laatst was ontzettend goed bezocht, geweldig om te zien dat dit evenement echt een begrip geworden is. Maar daarnaast zijn er nog veel meer mooie evenementen. Zo organiseren we in november ‘Casino Royal’, waar we écht uitpakken om er een te gekke avond van te maken. Dat mag je niet missen!

"Samen staan wij sterker in het behartigen van onze collectieve belangen en in het bevorderen van onze plaatselijke economie."