Duurzamer Ondernemen, het moet en het kan

Duurzamer Ondernemen, het moet en het kan

We staan voor een opgave, in heel Teylingen. Particulieren en ondernemers zijn spelers in de energietransitie. Die laatste groep kan een mooi aandeel hebben in die transitie als zij met elkaar ‘duurzamer gaan ondernemen’. Maar hoe doe je dat precies? De duurzaamheidsjungle zit vol met duurzaamheidstips-, ideeën- en valkuilen. Tijd voor BPT om in de actie te gaan en ondernemers te helpen daar waar het kan.  

Bijeenkomst duurzamer ondernemen

Op woensdag 16 november organiseerde BPT een bijeenkomst. Sprekers vanuit het loket Zakelijk Zuiniger en Duurzaam Bouwloket namen de aanwezigen mee in het verhaal over de transitie, de do’s and don’ts, waar kun je de samenwerking opzoeken en niet geheel onbelangrijk: hoe zit het met de financiën rondom verduurzamen en waarop is subsidie aan te vragen? De experts van Duurzaam Bouwloket zorgden voor duidelijke antwoorden op de gestelde vragen.  

Zakelijk Zuiniger  

Serviceloket Zakelijk Zuiniger helpt ondernemers met deskundig advies, bij het verwerven van subsidies en het vinden van lokale en regionale bedrijven die daarbij kunnen helpen. Hiermee ondersteunt zij lokale mkb-ondernemers in de energietransitie. Bijvoorbeeld met dakscans voor de inzet van zonnepanelen, advies bij subsidieaanvraag of het opzetten van collectieve verbeter initiatieven op bedrijventerreinen.  

Samenwerking

Het loket Zakelijk Zuiniger is een samenwerking van zeven partners, te weten: gemeentes Teylingen, Noorwijk, Lisse en Hillegom, provincie Zuid-Holland, Bedrijfsleven Bollenstreek en Greenport Duin- en Bollenstreek.  Met elkaar bereiken we meer en kunnen we het doel duurzamer met energie omgaan bereiken.  

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over duurzamer ondernemen op www.zakelijkzuiniger.nl of ondernemer.duurzaambouwloket.nl.

"Samen staan wij sterker in het behartigen van onze collectieve belangen en in het bevorderen van onze plaatselijke economie."