BPT en Sportraad Teylingen ontvangen gastsprekers

BPT en Sportraad Teylingen ontvangen gastsprekers

Voorzitter van VV Foreholte, Rogier Hoeijmans, opende de avond met een korte weergave van wat de positie van een vereniging als Foreholte is in Voorhout. VV Foreholte behoort met haar 1.350 leden bij de 5% grootste voetbalverenigingen van Nederland en wordt geheel door vrijwilligers georganiseerd en is niet weg te denken als sociaal maatschappelijke functie in het dorp. 

Opwarmers

Vervolgens werden Bert Koot (voorzitter Sportraad) en Guy Seelen (voorzitter BPT) aan de tand gevoeld en reageerden op een aantal vragen en stellingen. Bert nodigde iedereen uit om vrijdag 24 maart naar de uitreiking te komen van de Teylingse Sportprijzen in De Tol. Daarnaast was Bert (ervaren basketbal scheidsrechter) zeer benieuwd hoe vrouwen zich fysiek staande weten te houden in de voetballerij. Guy, in het dagelijkse leven advocaat, stond kort stil bij het parkeeroverleg als belangenvereniging richting de politiek en sprak zijn verwachting uit over hoe flexibel scheidsrechters zijn met de uitvoering en opvolging van de arbitrageregels. 
 
“Dat hebben wij weer, de eerste vrouwelijke grensrechter die wel weet wat buitenspel is”

 
Vrouwen die hun mannetje staan

Shona en Franca namen de ruim vijftig aanwezigen mee in hun aanloop naar het hoogste niveau. Het doorstaan van vooroordelen “dat hebben wij weer, de eerste vrouwelijke grensrechter die wel weet wat buitenspel is” wanneer Franca in een wedstrijd twee doelpunten afkeurde als vrouwelijk grensrechter. Op een zeer aanstekelijke, enthousiaste en eerlijke manier namen beiden uitgebreid de tijd om alle vragen te beantwoorden. Ze sloten af met een quiz waarbij zij leidend voorwerp waren om te beoordelen of hun beslissing juist was. Hiermee toonden ze een kwetsbare kant en lieten aan iedereen zien dat fouten maken menselijk is maar dat het de ambitie is om van deze fouten te leren om uiteindelijk naar de absolute top te gaan. De politiek, de ondernemers en de bestuurders herkenden zich hierin en sloten de inspirerende avond af met een hapje en een drankje.    

"Samen staan wij sterker in het behartigen van onze collectieve belangen en in het bevorderen van onze plaatselijke economie."