Aankomst Sinterklaas in Sassenheim

Aankomst Sinterklaas in Sassenheim

Goed nieuws uit Spanje! Sinterklaas heeft laten weten de dat Stoomboot goed op koers ligt en op zaterdag 18 november om 13.30 uur zal aanmeren aan de Oosthaven (bij de brandweer) in Sassenheim. Jan Klaassen en Katrijn zullen de Sint en zijn roetveegpieten samen met de burgemeester welkom heten.

Voordat de Sint en zijn gevolg naar het centrum vertrekken zullen de danspieten van Total Move eerst nog hun kunsten aan jullie laten zien. Ook heeft hij laten weten dat de pietenband het hele jaar heeft geoefend en ze staan te popelen om mee te komen naar Sassenheim.

Hierna zal de Sint plaatsnemen in zijn koets en gaan we onder begeleiding van de jeugdband van Adest Musica door de Molenstraat richting het centrum. Ook zullen de circuspieten weer meekomen naar Sassenheim. Na de rondrit in het centrum zal hij plaats nemen op zijn stoel op de loper bij de ingang van het park. Hier kunnen de kinderen die dat willen met de Sint op de foto. Natuurlijk lopen de Pieten ook rond, dus grijp je kans en ga met je favoriete Piet op de foto.
 

Glutenvrije Pieten

Dit jaar heeft Sinterklaas ook weer beloofd dat er speciale Glutenvrije Pieten mee zullen komen naar Sassenheim. Sinterklaas vindt het belangrijk dat ook de kinderen die een Gluten allergie hebben ook een leuk Sinterklaasfeest kunnen vieren. Deze Glutenvrije Pieten zullen niet alle kindjes kunnen begroeten of een handje geven, ze zijn aan hun groene schorten te herkennen. Het helpt al als de kindjes iets op hebben dat ze een Glutenallergie hebben. Op de website www.glutenvrij.nl is hier meer informatie over. Houd ook tussen 13:15 en 16:00 uur rekening met verschillende afzettingen van het verkeer in en om het centrum van Sassenheim.

"Samen staan wij sterker in het behartigen van onze collectieve belangen en in het bevorderen van onze plaatselijke economie."