Harddraverij en braderie op 17 juni
27-mei-2022
Op vrijdag 17 juni briesen de paarden en staat het dorp vol stands van onze Sassemse ondernemers
Lees meer
Smakelijk netwerkevent. De Haring Party op 22 juni
17-mei-2022
Hij is er weer: onze haring party op 22 juni! Proef de heerlijke haringen van vishandel de Klok, hapjes en drankjes van Coazy en muziek van The Wallpapers.
Lees meer
Inloggen BPT website: Pas je gegevens aan
16-mei-2022
We hebben een nieuwe website en vragen jou om je gegevens te controleren en daar waar nodig aan te vullen en/of te wijzigen.
Lees meer
Evenement: Bollenteelt op 18 mei 2022
12-mei-2022
Bollen, bloemen, Bloemencorso Bollenstreek en Unesco Werelderfgoed. Het thema Bollenteelt van deze avond neemt ons mee in het verhaal achter de kleurrijke bloeiers die we in de streek kennen.
Lees meer
Evenement 'Horen, zien en... doen!'
12-mei-2022
Ga op woensdag 29 juni de verbinding aan met (andere) ondernemers, het onderwijs en de overheid. Onderwijs en Arbeidsmarkt Duin- en Bollenstreek organiseert deze inspirerende middag die in het teken staat van verbinden.
Lees meer
Energiebesparings­plicht: dit moet je voor 2023 regelen
08-april-2022
Ondernemers zijn verplicht alle energiebesparende maatregelen te nemen die je binnen 5 jaar kunt terugverdienen. Heb je een kantoorpand, dan moet je vanaf 2023 zelfs minimaal energielabel C hebben. Voorkom boetes of verplichte sluiting van je kantoor en ga direct aan de slag met onderstaande maatregelen. Wat kun je zelf oppakken en wat moet je laten uitvoeren?
Lees meer
Agenda algemene ledenvergadering BPT
17-maart-2022
Op maandag 4 april 2022 vindt de algemene ledenvergadering plaats. Inloop is vanaf 19.30 uur en we starten om 20.00 uur. Tot uiterlijk 21:15 uur vergaderen we, daarna is er tijd voor een gezellige borrel. De locatie is Hotel-Restauran-Cafe Boerhaave in Voorhout.
Lees meer
Nieuwsbrief #35
28-februari-2022
Lees onze 35e nieuwsbrief online met daarin uiteraard een woord van onze voorzitter Guy Seelen, een hoop nieuwe evenementen zoals het Verkiezingsdebat, het OndernemersCafe en de ALV.
Lees meer
Verkiezingsdebat 7 maart 2022
25-februari-2022
Praat op maandagavond 7 maart mee tijdens het Verkiezingsdebat van BPT. De politieke partijen uit Teylingen nemen plaats en gaan aan de hand van de volgende thema’s (met stellingen) het debat in.
Lees meer
Nieuwsbrief #34
01-februari-2022
Lees onze 34e nieuwsbrief online met daarin uiteraard een woord van onze voorzitter Guy Seelen, stelt onze nieuwe interim secretaris zich graag aan je vor, hebben we een nieuw lid en vertellen we je graag over ons volgende café en het aanstaande politieke debat op 7 maart.
Lees meer
Bollenstreekgemeenten aan kabinet: ‘Geef ondernemers perspectief’
14-januari-2022
Bollenstreek – In een brandbrief aan het kabinet doen de Bollenstreekgemeenten een oproep om in besluiten meer rekening te houden met ondernemers. De gemeenten geven aan dat zij vanuit hun lokale verantwoordelijkheid zien dat de huidige situatie onhoudbaar is.
Lees meer
Decemberactie verlengd
03-januari-2022
De bonnenactie is verlengd. Inleveren kan t/m 29 januari 2022.
Lees meer
Nieuwsbrief #32 – Een woord van onze voorzitter
25-december-2021
Beste ondernemers, Het is 24 december als ik dit voorwoord schrijf, vroeg in de ochtend, het is nog donker buiten.
Lees meer
Ondernemers steunen elkaar: Essentiële en ‘niet-essentiële’ winkels slaan handen ineen
25-december-2021
Essentiële winkels in het winkelcentrum van Sassenheim delen de aankomende tijd flyers uit bij de kassa zodat de consument weet hoe hij bij ‘niet-essentiële’ winkels en horeca aan producten en maaltijden kan komen. Het initiatief van Business Platform Teylingen (BPT) werd breed omarmd door haar leden en niet-leden.
Lees meer
Gemeenteraadsverkiezingen: Ondernemers willen heldere economische visie en uitvoeringsagenda op regi
15-december-2021
Vrijdag 10 december 2021 hebben Martijn van Pelt (VNO-NCW Rijnland), Frank Ponsioen (Rijnstreek Koepelberaad), Willem Heemskerk (Bedrijfsleven Bollenstreek) en Herbert Zilverentant (Koepel Leidse regio) namens 16 ondernemersorganisaties het verkiezingsmanifest van het bedrijfsleven overhandigd aan Liesbeth Spies burgemeester van Alphen aan den Rijn en portefeuillehouder Economie en Energie in het Dagelijks Bestuur van de regio Holland Rijnland.
Lees meer
Nieuwsbrief #31
28-november-2021
Lees onze 31e nieuwsbrief online met daarin uiteraard een woord van onze voorzitter Guy Seelen, waarin hij oproept tot saamhorigheid in deze periode. Daarnaast vertellen we je wat over het manifest ‘Bereikbaarheid Bollenstreek’, komt huisvesting aan de orde en hebben we een aantal nieuwe leden. Natuurlijk lees je nog meer. Kortom, een nieuwsbrief vol interessante topics!
Lees meer
Manifest Bereikbaarheid Bollenstreek
27-november-2021
Maandag 22 november was er overleg over het opstellen van een manifest ‘Bereikbaarheid Bollenstreek’. Partijen die daarbij het initiatief nemen zijn o.a. bedrijfsleven Bollenstreek, Greenport Duin- en Bollenstreek, Keukenhof en de ondernemersverenigingen Bollenstreek.
Lees meer
Woonruimte in onze streek, jouw mening gevraagd
25-november-2021
Op 2 november heeft Bedrijfsleven Bollenstreek een Denktank georganiseerd over woonruimte in onze Bollenstreek. Hieruit zijn een aantal stellingen en innovatieve denkrichtingen geformuleerd. Je leest deze hier.
Lees meer
Decemberactie
16-november-2021
Deze winkelweekactie wordt georganiseerd door BPT Sassenheim. Wanneer je tussen 13 november 2021 en 31 december 2021 je producten bij een van onze deelnemende winkels koopt, ben je niet alleen goed bezig door lokaal te kopen, maar ontvang je per 15,00 euro die je besteedt ook nog eens gratis een lot voor onze Decemberactie!
Lees meer
Nota Buitenreclame
13-november-2021
De gemeente heeft de nota buitenreclame opgesteld. Als BPT willen wij een standpunt innemen en een eenduidige reactie naar de gemeente formuleren. Dit is van belang voor de zichtbaarheid van jou als ondernemer en de uitstraling van de dorpskernen, buitengebieden en industrieterreinen. Wij hebben een special formulier gemaakt waarmee wij d.m.v. de antwoorden op onze vragen ons standpunt kunnen ond
Lees meer
Sinterklaasparade Sassenheim en defilé Voorhout zaterdag 13 november
08-november-2021
Het is weer zo ver! De tijd van het jaar waarin de goedheiligman ons land en dus onze gemeente weer weet te vinden.
Lees meer
Webinar ‘online verkoopstrategieën voor retailers’
08-november-2021
Vandaag de dag worstelen veel retailers met de vraag welke online kanalen zij op welke manier het best kunnen inzetten. Een online strategie moet bijdragen aan het verdienmodel van je onderneming. Maar welke keuzes maak je en waarom? Verkoop je via social media, een eigen webshop of via online verkoopplatformen?
Lees meer
Eerste OndernemersCafé een succes!
01-november-2021
Vrijdag 29 oktober organiseerden wij het eerste OndernemersCafé. Op elke laatste vrijdag van de maand zijn alle ondernemers uit Teylingen – en de lokale politiek van Teylingen – tussen 17-19 uur van harte welkom bij bar/restaurant Gebr. Wop in Sassenheim. Het liep al snel storm afgelopen vrijdag, nieuwsgierigheid won bij de meesten. Diverse leden, maar ook zeker niet-leden en de lokale politiek w
Lees meer
Nieuwsbrief #30
31-oktober-2021
Lees onze 30e nieuwsbrief online met daarin uiteraard een woord van onze voorzitter Guy Seelen, waarin hij het heeft over wat het bestuur achter de schermen doet. Het mag best meer zichtbaar zijn waar wij ons allemaal mee bezig houden voor de Teylingse ondernemers. Ook was
Lees meer
Ontmoet onze 'Sterke Schouder' Rob Batenburg van Van Velzen Accountants
30-oktober-2021
Onze Sterke Schouders, een groep ondernemers die BPT, en haar leden, een warm hart toedraagt en bijdraagt aan extra events die zorgen voor verbinding. Eén van die Sterke Schouders is Rob Batenburg van Van Velzen Accountants uit Warmond. Wij vroegen hem tijdens het eerste OndernemersCafé waarom zij meedoen met de Club van Sterke Schouders.
Lees meer
MKB verduurzamingsregeling 1 oktober 2021 gestart
27-oktober-2021
De energietransitie is in volle gang en duurzaamheid wordt steeds belangrijker. Dit krijgt steeds meer aandacht bij organisaties, maar ook vanuit de overheid wordt er steeds meer gestuurd richting duurzaamheid in de energietransitie. Dit zagen we ook terug in de voorgestelde maatregelen en subsidies op Prinsjesdag.
Lees meer
Maandelijks ondernemerscafé start 29 oktober!
12-oktober-2021
Vanaf vrijdag 29 oktober organiseren wij maandelijks een ondernemerscafé. Op elke laatste vrijdag van de maand zijn alle ondernemers uit Teylingen – en ook het lokale bestuur van Teylingen – tussen 17-19 uur van harte welkom bij Gebroeders WOP in Sassenheim. Verbinden, kennismaken en ontmoeten. Dat is het uitgangspunt van het maandelijkse ondernemerscafé van BPT.
Lees meer
We're back event een succes
30-september-2021
We’re back! Dat was de titel die op de uitnodiging stond die de leden van ondernemersvereniging Business Platform Teylingen (BPT) recent in de brievenbus kregen. Het idee was eigenlijk simpel: vieren dat het weer mogelijk is om een feestje te geven en daarmee werd tegelijk het ondernemerschap gevierd. Na een periode van onzekerheid, een avondklok, click and collect, mondkapjes en 1,5 meter afstan
Lees meer
Nieuwe interim secretaris
20-september-2021
Wij zijn blij! Na zoeken, praten en overleggen is deze in Sassenheim wonende ‘verbinder’ vanaf september toegetreden tot het dagelijks bestuur van BPT. Maak kennis met onze interim secretaris Rob Joosten. "Aangenaam, ik ben Rob Joosten. In 1962 geboren in Haarlem maar woon al sinds 1971 in Sassenheim. Ik kom uit een ondernemers gezin; mijn vader heeft 20 jaar een supermarkt gehad in Sassenheim. N
Lees meer
Nieuwsbrief #29
19-september-2021
Lees onze 29e nieuwsbrief online met daarin o.a. een woord van onze blije voorzitter Guy Seelen. Waarom hij zo blij is? De kermis in Voorhout staat er en dat geeft aan dat we langzaamaan weer steeds meer kunnen en mogen. En, we hebben een interim secretaris gevonden i
Lees meer
Doe mee! Onderzoek koopgedrag
15-september-2021
De detailhandel is onderhevig aan veranderingen. Online shoppen nam een vlucht en er ontstaat leegstand. Reden voor een onderzoek waaraan onze gemeente ook deelneemt. Een select aantal huishoudens krijgt een brief van de provincie met daarin het verzoek om een vragenlijst in te vullen. Uiteraard is het ook mogelijk om de vragenlijst in te vullen als je deze brief niet hebt ontvangen. Het invullen
Lees meer
We're back event week verplaatst
15-september-2021
Je hebt hem vast uit de brievenbus gehaald; onze uitnodiging voor 22 september. Want wat hebben wij het gemist om jullie allemaal weer te zien, om elkaar face to face weer te spreken, te netwerken en het gewoonweg gezellig met elkaar te hebben. Ongetwijfeld heb je ook de persconferentie gezien van dinsdag 14 september. Dit moment heeft ons doen besluiten om ons We're back event een week op te sch
Lees meer
Update werkzaamheden Warmonderhekbrug
04-augustus-2021
In Warmond wordt afgelopen tijd aan de weg gewerkt. Nu is het tijd voor de Warmonderhekbrug. De gemeente houdt haar inwoners op de hoogte dm.b. een nieuwsbrief en via haar website. De werkzaamheden starten vanaf maandag 30 augustus.
Lees meer
Vierdaagse in de Duin- en Bollenstreek
29-juli-2021
In de herfstvakantie van 2022 wordt de eerste editie van de Duin en Bollen Vierdaagse georganiseerd. Een jaar eerder, op 23 oktober 2021, zal er een voorproefje van een dag worden gehouden, met start en finish in Noordwijk. De nieuwe stichting Energiek en Gezond door Wandelen heeft Tjeerd Scheffer, de organisator van de Leiden Marathon, gevraagd hieri
Lees meer
Nieuwsbrief #28
24-juli-2021
Lees onze 28e nieuwsbrief online met daarin o.a. een woord van Arjan Heijl (de voorzitter van afdeling Warmond), het verslag van onze algemene ledenvergadering (incl. fotoverslag), het ondernemerscafé en een zomergroet vanuit Teylingen. Kortom, een nieuwsbrief vol interes
Lees meer
Stageplaatsen gezocht voor Stagebeurs071
23-juli-2021
Ben je een erkend leerbedrijf in regio Leiden, Katwijk of de Duin- en Bollenstreek? Heb je na de zomer een stageplek of leerwerkplek beschikbaar? Meld deze dan voor de zomervakantie aan voor de online Stagebeurs071 (website nog in ontwikkeling). Op donderdag 2 september kun je dan online kennismaken met st
Lees meer
Verslag ALV 5 juli 2021
14-juli-2021
Maandag 5 juli was de algemen ledenvergadering bij Van der Valk. Ruim 30 ondernemers waren - op gepaste afstand - aanwezig. Voorzitter Guy Seelen heeft de avond voorgezeten en nam ons in vogelvlucht - aan de hand van de agenda - mee langs een bijzonder jaar. Krijn van Dijk en Frank Homan werden benoemd tot bestuursleden en Bart Keultjes treedt toe tot de kascommissie. Bekijk hieronder de stukken
Lees meer
Nieuwsbrief #27
27-juni-2021
Lees onze 27e nieuwsbrief online met daarin o.a. een oproep voor de kascontrolecommissie, dat de werkzaamheden in Warmond voor nu voorbij zijn en dat we alleen nog maar de 1,5 meter hoeven aan te houden. Ook komt de stagejager aan bod en onze nieuwste actie 'Club van Sterk
Lees meer
Club van sterke schouders
25-juni-2021
BPT staat naast netwerken, verbindingen leggen en gezelligheid ook voor 'samen sterker' en dat is precies wat wij voor ogen hebben met de 'Club van Sterke Schouders'; met elkaar en voor elkaar. Als lid van de club doe je net dat beetje extra om andere ondernemers te steunen; je maakt hiermee extra events en acties voor ondernemers/middenstand mogelijk en ben je solidair naar je mede-ondernemers.
Lees meer
Agenda algemene ledenvergadering BPT
22-juni-2021
Op maandag 5 juli vindt de algemene ledenvergadering plaats. Inloop is vanaf 19.30 uur en we starten om 20.00 uur. Tot uiterlijk 21:15 uur vergaderen we, daarna is er tijd voor een gezellige borrel. De locatie is Van der Valk Hotel Sassenheim-Leiden. De agenda voor deze avond en de notulen van de vorige vergadering (2020) lees je gemakkelijk online.
Lees meer
Nieuwsbrief #26
31-mei-2021
Lees onze 26e nieuwsbrief online met daarin o.a. een oproep voor de kascontrolecommissie, de basisregels voor het winkelen, de winnaar van het Ommetje en werkzaamheden in Warmond. Kortom, een nieuwsbrief vol interessante topics!
Lees meer
Basisregels winkelen
25-mei-2021
We zitten in de versoepelingen, dat is fijn. Toch moeten we ons aan een aantal basisregels houden. Onderdeel van die basisregels is het dragen van een mondkapje in de winkel, 1,5 meter afstand houden en drukte vermijden. De overheid heeft hiervoor speciale posters gemaakt. Je kunt deze hier downloaden:
Lees meer
Campagne 'Welkom terug'
28-april-2021
Vanaf 28 april mag de winkelstraat eindelijk weer een stapje verder open. Daar zijn wij als Business Platform Teylingen erg blij mee. In samenwerking met Stichting Citymanagement Teylingen hebben we een campagne, genaamd 'Welkom Terug’, ontwikkeld. Afgelopen week zijn er bij enkele leden foto's gemaakt voor advertenties en sociale media. Dit promotiemateriaal is vanaf aankomende week te downloade
Lees meer
BPT blij met besluit raad: Kerkplein moet zo goed als autovrij
27-april-2021
Maandag 26 april vergaderde de raad over het parkeren op en rond het Kerkplein en het Hortusplein. Met de terugkeer van supermarkt Hoogvliet komt het parkeren en verblijven op het Kerkplein onder een vergrootglas te liggen waarbij BPT – en haar leden – pleiten voor een parkeergarage. Ondernemersvereniging Business Platform Teylingen (BPT) hield – n.a.v. de plannen van supermarkt Hoog
Lees meer
Informatiebijeenkomst preventie besmettingen COVID-19
26-april-2021
Informatiebijeenkomst ‘Voorkomen COVID-19 besmettingen op de werkvloer GGD en Bollenstreek’ Maandag 3 mei van 19.00-20.00 uur. Er is vanuit de landelijke overheid, via de veiligheidsregio en de brancheverenigingen, veel informatie verstrekt aan huisvesters/uitzenders en bedrijven over het COVID-19 besmettingsrisico. Toch zien we zowel landelijk, als in onze regio, het aantal (cluster)besme
Lees meer
Nieuwsbrief #25
25-april-2021
Lees onze 25e nieuwsbrief online met daarin o.a. het parkeren in het centrum van Sassenheim, wandelen met BPT, Jan Steen Culinair en een tipje van de sluier over onze nieuwste campagne. Kortom, een nieuwsbrief vol interessante topics!
Lees meer
Herinrichting en groot onderhoud wegen Warmond
20-april-2021
Op 11 februari lieten wij in een eerder bericht al weten dat er werkzaamheden verricht zouden worden op diverse plekken aan de weg(ern) in Warmond. Fase 1 van de Herenweg vanaf Bloemistendam tot en met de kruising met de Warmundastraat is op maandag 19 april gestart en d
Lees meer
Aanvraagdata coronaregelingen
13-april-2021
Er zijn een aantal regelingen waar je gebruik van kunt maken, waaronder de TVL (tegemoedkoming vaste lasten) en TOZO (Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers).
Lees meer
Nieuwsbrief #24
28-maart-2021
Lees onze 24e nieuwsbrief online met daarin o.a. een boodschap van onze voorzitter aan alle ondernemers, gaan we in op het parkeren in het centrum van Sassenheim en stellen we de twee nieuwe contactfunctionarissen aan je voor. Kortom, een nieuwsbrief vol interessante topi
Lees meer
Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten
26-maart-2021
De TONK is bestemd voor huishoudens die door de coronamaatregelen te maken hebben met een forse inkomensterugval. En daardoor de noodzakelijke kosten niet meer kunnen betalen uit hun inkomen en/of beschikbare geldmiddelen. Omdat de woonlasten (hypotheek/huur/gas/water/licht) vaak de hoogste lasten zijn kan je voor deze kosten de TONK aanvragen. Afhankelijk van de hoogte van de woonlasten kijkt de
Lees meer
Resultaten vragenlijst parkeren centrum Sassenheim
25-maart-2021
Recent stuurden wij onze leden een vragenlijst over het parkeren in het centrum van Sassenheim. We hebben een hoop reacties binnengekregen en deze zjin uitgewerkt in grafieken. Deze kun je hier bekijken (de link opent in een nieuw tabbla
Lees meer
Het coronavirus: check hier je regelingen
25-maart-2021
De overheid ondersteunt ondernemers tijdens de coronacrisis met regelingen. Hiermee kun je bijvoorbeeld inkomensondersteuning krijgen of tegemoetkoming in je loonkosten.
Lees meer
Nieuwsbrief #23
21-februari-2021
Lees onze 23e nieuwsbrief online met daarin o.a. een boodschap van onze voorzitter aan alle ondernemers, het Hortusplein, de Nota Buitenreclame, de Herenweg en de mobiliteit in de regio. Kortom, een nieuwsbrief vol interessante topics!        
Lees meer
Winnaars trekking loterij bekend!
13-februari-2021
De trekking van de loterij heeft vanmiddag plaatsgevonden en de winnaars zijn bekend! De prijzenpakketten hebben allemaal dezelfde waarde en bestaan uit het volgende:
  • vijf waardebonnen t.w.v. 25,00 euro per waardebon (de waardebonnen zijn gebonden aan specifieke winkels uit Sassenheim; bij welke van de winkels de waardebon te besteden is, staat per waardebon aangegeven);
  • twe
Lees meer
Brief burgemeester inzake Click & Collect
12-februari-2021
Per 10 februari is het bestellen en afhalen van producten via Click & Collect in jouw winkel mogelijk conform de maatregelen van de Rijksoverheid. Lees de brief van de burgemeester goed door, want de gemeente geeft hieri
Lees meer
Herinrichting Herenweg Warmond
11-februari-2021
Afgelopen vrijdag 22 januari is plotsklaps naar voren gekomen dat de gemeente gaat starten met de herinrichting van de Herenweg, en wel het gedeelte Bloemistendam tot en met kruising Beatrixlaan. Het was de BPT bekend dat er een herinrichting zou plaatsvinden gezien de onveiligheid van de Herenweg. Alleen het moment waarop de uitvoering zou plaats vinden en de impact was niet bekend. De gemeente
Lees meer
Beëindiging Decemberactie BPT Sassenheim
10-februari-2021
Zoals welbekend is de lockdown wederom verlengd en ditmaal tot 3 maart 2021. Het bestuur en de activiteitencommissie hebben uitvoerig overlegd over de Decemberactie (loterij) en gekeken naar de mogelijkheden. We zijn tot de conclusie gekomen dat we in een te onzekere situatie verkeren en dat onze mogelijkheden te beperkt zijn om de loterij op een verantwoorde en leuke wijze voort te zetten.

Be

Lees meer
Nieuwsbrief #22
24-januari-2021
Lees onze 22e nieuwsbrief online met daarin o.a. een boodschap van onze voorzitter aan alle ondernemers, een oproep om te reageren op de Nota Buitenreclame, het event van Greenport Duin- en Bollenstreek en Economic Board Duin- en Bollenstreek en de nieuwe datum voor
Lees meer
Nieuwsbrief #21
29-december-2020
Lees onze 21e nieuwsbrief online met daarin o.a. een videoboodschap van onze voorzitter aan alle ondernemers, wie onze nieuwe leden zijn, waar je terecht kunt met vragen en welke acties er vanuit de kernen zjin geweest. Er gebeurt een hoop en wij zitten niet stil! &nb
Lees meer
Lokale inkoop gemeente
27-december-2020
Zoals eerder gemeld hebben wij de gemeente gevraagd inzichtelijk te maken hoeveel zij lokaal (Bollenstreek) inkopen en hoeveel zij buiten de gemeentegrenzen inkopen. De komende tijd gaan wij samen met de gemeente kijken of we de cijfers die nu inzichtelijk zijn kunnen uitwerken tot een verbeterplan 2021. Uitgangspunt is dat we gaan kijken of er meer lokale inkoop mo
Lees meer
Nieuwe algemene voorwaarden Winkelweekactie
24-december-2020
De Winkelweekactie van BPT Afdeling Sassenheim is gewijzigd en daarmee ook de Algemene voorwaarden van de Winkelweekactie. Je vindt hier de aangepaste algemene voorwaarden.
Lees meer
Belangrijke informatie omtrent de loterij 
21-december-2020
Beste klanten van winkelcentrum Sassenheim, Jammer genoeg heeft de lockdown, die sinds 15 december geldt, onze mooie loterij doorkruist. Helemaal zonde, omdat wij veel positieve reacties op de loterij hebben ontvangen van u – onze klanten uit het mooie dorp Sassenheim. Dit maakte ons blij!
Lees meer
Belangrijke informatie omtrent de loterij 
21-december-2020
De lockdown, die vanaf 15 december van kracht is, doorkruist jammer genoeg onze mooie winkelweekactie. Erg vervelend omdat we veel tijd en moeite in de actie hebben gestoken en ook omdat de actie echt begon te leven onder de consumenten in het dorp. Binnen de activiteitencommissie en het bestuur hebben we naar de mogelijkheden gekeken en zijn we tot
Lees meer
ICT Praktijk Academie Leidse regio gestart
21-december-2020
Economie071 heeft voor de Leidse regio het initiatief genomen om een ICT Praktijk Academie van start te laten gaan. Het gaat om duaal onderwijs dat beschikbaar komt, naast de reguliere HBO-opleiding ICT van Hogeschool Leiden. Martijn van Pelt, stuurgroeplid Economie071: 'Wij willen een verdere ontwikkeling van de digitale agenda in onze regio en de ICT Praktijk Academie past daar uitstekend bij.
Lees meer
Nederland in lockdown
15-december-2020
Maandag 14 december vertelde premier Rutte ons dat we wederom in lockdown gaan, en wel tot 19 januari 2021. Geen gezellig Kerstmis met familie en vrienden, geen inkopen doen bij de lokale kledingwinkel of speelgoedwinkel. We zitten op slot. Een uiterst vervelende situatie voor de, zo niet alle, ondernemers die in deze periode van het jaar pieken. In dit overzicht vind je de maatregelen die gelden
Lees meer
Brief gemeente aan ondernemers Teylingen
08-december-2020
De gemeente schreef op 27 november 2020 een brief aan de ondernemers in de winkelcentra van onze drie kernen. In deze brief gaat de gemeente in op de vraag over het plaatsen van partytenten, het uitstallingenbeleid, het laden en lossen en het deurbeleid in de winkelcentra.
Lees meer
Bericht van Bedrijfsleven Bollenstreek
07-december-2020
De Bollenstreek behoort tot de meest aantrekkelijke en meest welvarende regio’s van ons  land om te wonen en te leven. In totaal zijn er circa 195.000 inwoners en 6.000 bedrijven van zzp tot groot MKB. De Bollenstreek is één van de  aantrekkelijkste regio’s om te wonen en te werken. Binnen Bedrijfsleven Bollenstreek werken de vijf ondernemersverenigingen uit de streek samen. Doel is vanuit één be
Lees meer
Minimumloon omhoog op 1 januari 2021 en wetswijzigingen zzp'ers
07-december-2020
Heb je personeel? Het brutobedrag van het wettelijk minimumloon stijgt op 1 januari 2021. Het wettelijk brutominimumloon (WML) voor werknemers van 21 jaar en ouder bij een volledig dienstverband wordt per 1 januari 2021:
  • € 1.684,80 per maand
  • € 388,80 per week
  • € 77,76 per dag

Voor wie?

  • alle ondernemers met personeel
Alle in
Lees meer
Banketletteractie
06-december-2020
Geen events de afgelopen tijd. Hierop besloot het bestuur om het in deze sinterklaasperiode over een andere boeg te gooien: een sinterklaasactie! Wij schreven een sinterklaasgedicht aan onze leden. Op vertoon van dit gedicht konden de leden bij Ammerlaan Bakkers in de drie kernen hun smakelijke attentie ophalen. Dit werd massaal gedaan. Wij hopen dat het heeft gesmaakt.
Lees meer
Archief - Sint kleurplaat actie!
26-november-2020
Kleur hem in en ruil hem in voor een chocoladeletter!
Lees meer
Nieuwsbrief #20
22-november-2020
Lees onze 20e nieuwsbrief online met daarin o.a. een woord van onze voorzitter aan alle ondernemers, wie onze nieuwe leden zijn, welke coronamaatregelen en regels omtrent de winkelgebieden er zijn. Er gebeurt een hoop en wij zitten niet stil!       &
Lees meer
Corona-spreekuur met burgemeester en onze voorzitter
21-november-2020
In het corona-spreekuur is elke week een van de burgemeesters in de Bollenstreek te gast. Deze week Carla Breuer en het thema is: de dag van de ondernemer. Onze voorzitter Guy Seelen werd geinterviewd en hij sprak o.a. over de gang van zaken met de gemeente rondom covid-19.
Lees meer
Gedeeltelijke lockdown gaat verder
18-november-2020
Het aantal coronabesmettingen daalt. Dat is goed nieuws. We houden ons goed aan de maatregelen, en dat heeft effect. Maar we zijn er nog niet. Daarom is het van belang dat we de gedeeltelijke lockdown voortzetten. Onder meer musea, theaters, zwembaden en pretparken kunnen na een sluiting van 2 weken weer open en we mogen weer sporten in groepslessen. Mensen mogen per dag weer maximaal 3 mensen thu
Lees meer
Subsidie voor toerisme
17-november-2020
De provincie Zuid-Holland heeft een subsidiepot van 500.000 EURO beschikbaar van 01-11-20 t/m 15-12-20 voor het onderwerp ‘toerisme’. In de ‘startnotitie toerisme’ worden een groot aantal mogelijkheden genoemd hoe toerisme kan bijdragen aan de andere maatschappelijke opgaven, hoe toerisme als een ‘motor’ hiervoor kan fungeren. Bijvoorbeeld:
  • Gebruik van duurzame vervoersmiddelen, OV- en
Lees meer
Corona sneltest straat in Sassenheim en Noordwijkerhout
03-november-2020
In zowel Sassenheim als Noordwijkerhout zijn twee corona snelteststraten geopend (Noordwijkerhout vanaf 4 november). Je vindt hierover meer informatie op:
Lees meer
Tijdelijke verzwaring van de gedeeltelijke lockdown
03-november-2020
Het kabinet heeft op dinsdagavond 3 november 2020 laten weten dat er een tijdelijke verzwaring is van de gedeeltelijke lockdown. De boodschap is 'volhouden' en 'blijf zoveel mogelijk thuis'. De maatregelen worden toegelicht op de website v
Lees meer
Aansluiting internet in buitengebied - Doe mee!
28-oktober-2020
Bewoners en ondernemers van het buitengebied zijn voor aansluiting van internet en tv aangewezen op eigen initiatief. Aanbieders van dit soort diensten kunnen niet verplicht worden gesteld om iedereen aan te sluiten. Zo ook voor glasvezel. In deze tijd kun je eigenlijk niet meer zonder een fatsoenlijke digitale bereikbaarheid met voldoende snelheid en stabiliteit. Het wordt als vanzelfsprekend erv
Lees meer
BPT en horeca roepen B&W op tot actie!
27-oktober-2020
Wij hebben afgelopen vrijdag (23 oktober 2020) overleg gehad met een aantal horecaondernemers in Teylingen. De reden hiervoor is dat de coronamaatregelen grote impact hebben op de bedrijfsvoering en wij als BPT graag deze ondernemers willen ondersteunen. Er is gesproken met vertegenwoordigers van Cheers (Voorhout), Boerhaave (Voorhout), Graaf Jan (Sassenheim) en La Croute (Warmond). Uit dit overle
Lees meer
Nieuwe richtlijn winkelgebieden vastgesteld
27-oktober-2020
Winkels mogen voorlopig open blijven, maar het Protocol Verantwoord winkelen is aangescherpt en er is een nieuwe richtlijn voor winkelgebieden vastgesteld
Lees meer
Nieuwsbrief #19
18-oktober-2020
Lees onze 19e nieuwsbrief online met daarin o.a. een woord van onze voorzitter aan alle ondernemers, wie onze nieuwe leden zijn en welke consumentenacties vanuit de kernen actief zijn.          
Lees meer
Gedeeltelijke lockdown en openingstijden winkels
14-oktober-2020
Het coronavirus heeft te veel ruimte gekregen om zich opnieuw te verspreiden. Het kabinet heeft besloten dat er strengere maatregelen nodig zijn die er voor moeten zorgen dat het aantal besmettingen daalt. Dit doet zij door op die plaatsen in te grijpen waar het risico op overdracht van het virus het grootst is. Door het aantal contactmomenten en reisbewegingen te beperken, mensen te ondersteunen
Lees meer
Watertoerisme? Denk mee!
13-oktober-2020
De watergebieden (waaronder de Kagerplassen) kennen nog veel onbenutte mogelijkheden tot recreëren en watertoerisme. Het gaat hierbij niet alleen om watersporters maar ook om wandelaars en fietsers die van het gebied, de natuur en dorpe genieten. In tegenstelling tot de Friese Meren zijn de Hollandse Plassen relatief onbekend voor verblijfstoerisme. Het aantrekken van de recreatie betekent dat de
Lees meer
Vervanging Warmonderhekbrug
08-oktober-2020
De vervanging van de Warmonderhekbrug laat toch wat langer op zich wachten. Eerder werd gesproken over een start - op zijn vroegst - half oktober. Dit is niet mogelijk omdat de toestemming voor het gebruik van de gronden - die van een particuliere eigenaar zijn -  langer op zich laten wachten. Hieronder vind je hier meer informatie over. Ook lees je wat dit betekent voor de planning van het werk,
Lees meer
Rapport Bureau Blaauwberg
02-oktober-2020
Na een hoopvolle zomer gaan we met de nieuwste maatregelen helaas weer een stap terug de coronacrisis in. Onderzoeksbureau Blaauwberg schetste ons eerder al de drie fasen van een epidemiologische crisis: de fase van de hamer (lockdown), de fase van de dans en de overgangsfase. In welke fase we ons komende maanden begeven is op dit moment helaas nog lastig in te schatten. Terug naar een intelligent
Lees meer
Voorkom tweede lockdown
29-september-2020
De toename van het aantal COVID-19 besmettingen is verontrustend. Als het zo door gaat raakt de zorg opnieuw overbelast en zal het kabinet niet anders kunnen dan nieuwe maatregelen nemen. Al dit weekend wordt daarover gesproken. Een tweede lockdown dreigt, met alle draconische gevolgen voor ondernemers, werknemers en de economie van dien. Als ons gedrag niet verandert, wordt het ongelofelijk lasti
Lees meer
Nieuwsbrief #18
27-september-2020
Lees onze 18e nieuwsbrief online met daarin o.a. nieuws over de bijeenkomst inzake het Hortusplein, onze nieuwe ad interim voorzitter van de kern Voorhout, de ontsluiting van de Duin- en Bollenstreek en meer.      
Lees meer
Ontsluiting Duin- en Bollenstreek
21-september-2020
Bedrijfsleven Bollenstreek (BB) had op 30 augustus 2020 overleg en daar is de ontsluiting van de Duin- en Bollenstreek besproken. Daarbij is een kaart gemaakt met daarop twee plangebieden waar BB zich hard voor wil maken. Voordat deze plannen onder de aandacht gebracht worden bij de verschillende overheden, gemeenten Holland Rijnland en provincie verneemt BB graag eerst de reacties en suggesties
Lees meer
Nieuwsbrief #17
26-juli-2020
Lees onze 17e nieuwsbrief online met daarin o.a. een uitnodiging, voor onze Sassenheimse ondernemers, voor de bijeenkomst inzake de inrichting van het Hortusplein en natuurlijk een zomer groet.
Lees meer
Brieven gemeente (horeca-)ondernemers
05-juli-2020
In twee brieven geeft de gemeente de nieuwe regels aan omtrent de vergunning voor de verruiming van de terrassen. Per 1 juli is er een lokale beleidsregel vastgesteld die in het verlengde ligt van de noodmaatregelen in het kader van de coronacrisis. In deze tijdelijke regeling is een meldplicht van kracht. Dit houdt in dat je aan moet geven op welke wijze je ruimer terras wilt exploiteren binnen
Lees meer
Jouw mening over de maatregelen in het centrum
23-juni-2020
De coronamaatregelen zijn per 1 juni versoepeld. Eén van deze versoepelingen is dat de horeca weer beperkt open mag. Horecazaken mogen binnen maar een beperkt aantal gasten verwelkomen. Daarom is gekeken of zij buiten wat meer ruimte kunnen krijgen, zodat zij wat meer gasten kunnen ontvangen. Bij wijze van proef zijn hiervoor verkeersmaatregelen genomen, waaronder de afsluiting van de Herenstraat
Lees meer
Nieuwsbrief #16
21-juni-2020
Lees onze 16e nieuwsbrief online met uitdagingen, kansen en verschillende updates rondom Hoogvliet supermarkt, de centrum- en detailhandelsvisie en nieuwe leden.
Lees meer
Alternatieve haringparty: Haring @work
19-juni-2020
Elk jaar organiseren we een haringparty, waarbij de outfit van de dames voorzien is van (bijzondere) hoedjes, de heren gekleed gaan in kostuum en de vette haringen de hoofdrol stelen. Dit jaar bedacht de activiteitencommissie een passend alternatief in de vorm van ‘Haring @work’. Samen met vishandel De Klok uit Voorhout zijn er zo’n 200 haringen langsgebracht in de gemeente Teylingen. Een smakelij
Lees meer
Detailhandelsvisie Teylingen - reactie gemeente
18-juni-2020
De gemeente heeft een reactie gegeven op onze reactie op de concept-Detailhandelsvisie. Lees hier de brief die de gemeente ons stuurde.
Lees meer
Kansen
17-juni-2020
Naast de uitdagingen in de coronacrisis zijn er ook kansen. Zo geeft de provincie Zuid-Holland subsidie voor het plaatsen van zonnepanelen en is er een voucheractie voor energiebesparende maategelen.

Zonnig Zuid-Holland

Onder de titel ‘Zonnig Zuid-Holland’ gaat de provincie Zuid-H
Lees meer
Pas op! Criminele investeerders
16-juni-2020
Pas op voor criminele investeerders. Zo luidt de brief van de gemeente Teylingen. Op diverse plekken in Nederland zijn horecabedrijven benaderd door criminele investeerders. Met de brief wil de gemeente waarschuwen en advies geven hoe je hiermee
Lees meer
Hart voor ondernemers
12-juni-2020
Met de uitspraak 'Koop lokaal' roept de gemeente op om bij lokale winkeliers te kopen. De poster zet deze uitspraak kracht bij en wordt breed gedeeld op social media.
Lees meer
Brief gemeente ondernemers juni 2020
12-juni-2020
Gemeente Teylingen schrijft brief aan alle ondernemers in Teylingen. In deze brief gaat zij in op de maatwerk maatregelen in de centra van de dorpen. Lees hier de brief van de gemeente.
Lees meer
Horeca open: brieven gemeente en BPT
28-mei-2020
Per 01 juni 2020 mag de horeca, met maatregelen, weer open. De gemeente heeft een brief geschreven aan de horecaondernemers. In deze brief lichtbzij de ingenomen standpunten en de voorwaarden van die standpunten toe. Je leest deze brief van de gemeente en onze brief aan alle horecaondernemers in de kernen Sassenheim, Voorhout en Warmond hier
Lees meer
Alles over het Corona-virus en ondernemen op één plek
27-mei-2020
Via dit nieuwsbericht houden we jullie op de hoogte omtrent het Corona-virus en ondernemen. Allereerst onze vraag aan jullie: Als er in deze crisissituatie in of rondom jullie bedrijfsvoering urgente zaken spelen op regionaal of landelijk niveau, waar wij iets in zouden kunnen betekenen, laat het ons dan z.s.m. weten. We kaarten ze aan bij Bedrijfsleven Bollenstreek die het vervolgens zo mogelijk
Lees meer
Nieuwsbrief #15
18-mei-2020
Lees onze 15e nieuwsbrief online met nieuws voor jou als ondernemer rondom het coronavirus en meer!
Lees meer
"Samen staan wij sterker in het behartigen van onze collectieve belangen en in het bevorderen van onze plaatselijke economie."