Praat mee op tv

Ben je altijd al begaan met de toekomst van je dorp? Heb jij wel een idee over hoe het beter kan? Kan je zaken kritisch beoordelen? Dan is dit je kans om één keer per maand mee te praten.

Bo, de omroep van de Bollenstreek, en RTV Katwijk starten met een nieuw tv-programma waarin iedereen kan aanschuiven. We bespreken met zeer diverse gasten het reilen en zeilen in een dorp met speciale aandacht voor de zaken waar de gemeenteraad mee bezig is. Kennen de politici alle feiten wel? Zijn er andere oplossingen mogelijk? Zelf kan je als gast aan tafel of als inspreker ook onderwerpen inbrengen.

Het programma de Schaduwgemeenteraad heeft als gasten een kleine dwarsdoorsnede van de lokale maatschappij. Denk hierbij aan inwoners van alle leeftijden, ondernemers, milieuactivists, woningzoekenden, tevreden inwoners, kritische inwoners, zeurpieten en positivo’s. Bijna iedereen is welkom, want politiek actieve inwoners, raadsleden, wethouders etc. hebben al een podium en komen daarom niet als gast in het programma.

Als je meedoet, hoef je maar een keer per maand op dinsdagavond beschikbaar te zijn. Dan wordt het programma opgenomen via beeldbellen. Je kan gewoon thuis blijven en hoeft dus niet naar de studio te komen.

Meedoen?
E-mail voor Hillegom, Lisse, Noordwijk en Teylingen naar schaduwgemeenteraad@bollenstreekomroep.nl.
E-mail voor Katwijk is het mailadres  schaduwgemeenteraad@rtvkatwijk.nl.

De bedoeling is dat het programma in januari of februari start.

De Schaduwgemeenteraad is een tv-programma dat onderdeel is van een pilot van het ministerie van onderwijs en media, uitgevoerd door het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek. Bo en RTV Katwijk maken net als 19 andere omroepen deel uit van dit landelijke project dat als doel heeft de journalistieke kwaliteit bij lokale omroepen te verbeteren.​​